Alle berichten

  Geslaagd concert van het Gorcums Leerorkest met Bazz Brass

   

  Gorcums Leerorkest treedt op met Bazz Brass!
  (een terugblik)

   
  Op 25-06-2022 hadden we met het GLO (Gorcums LeerOrkest) en Bazz Brass een leuk en zeer drukbezocht concert. Om 14.00 uur begonnen we met een kennismaking tussen de twee orkesten waarna we ruim een uur samen gerepeteerd hebben. Na de repetitie was er voor iedereen wat lekkers te eten en drinken en toen hebben we het spel levend stratego gedaan. In de tussentijd werd de zaal omgebouwd voor het concert.

  Na het spel hebben we gezamenlijk gegeten en na nog een korte generale begon de zaal al snel vol te stromen met publiek. Toen we om 19.00 uur begonnen zat de zaal helemaal vol.

  We begonnen om beurten met spelen, maar tussen door hebben we laten horen dat symfonie en harmonie wel degelijk goed samen kunnen spelen! We eindigden met Body Percussie wat ook erg leuk was om te doen. Wat was het een leuk concert! Super gedaan allemaal! En als toegift kregen we nog een solo van een gastspeler op piano die ook naar het concert was komen luisteren! Kortom een geslaagd concert en we gaan dit zeker nog een keer doen.

  Angela van Tuijl - Commissie Gorcums Leerorkest
   
   
   
   

  Reacties vanuit het Gorcums Leerorkest

  Zaterdag konden we samen met Bazz Brass verschillende stukken laten horen aan publiek. We hadden een leuk begin met het stuk William Tell. Als onverwachts eind kregen we prachtig piano stuk van iemand uit het AZC te horen, die vroeg aan de dirigent of hij een stukje op de piano mocht spelen. Als bedankje kreeg hij de bos bloemen van Michiel, die hij net zelf had gekregen.

  Nienke (18) - viool
  Het was zaterdag echt geweldig! Samen met Bazz Brass was echt een hele leuke combinatie voor een concert. Ik zelf heb er echt van genoten en ik heb al zin in het volgende concert!

  Rosanne (14) - viool
  Zaterdagavond 25 juni vond ik het heel leuk om samen met een voor ons nog onbekende band samen te spelen. We hadden los van elkaar gerepeteerd en die middag voor het eerst samen. ook al was het niet allemaal even "snaar-vast of blaas-vast" maar het was wel leuk.

  Zelf vond ik 'The lion sleeps tonight' erg goed gaan, en Pirates of the Carribean klonk ook mooi. Maar niks klonk zo mooi als die jongen die plots na het optreden vroeg aan de dirigent of hij een toegift mocht spelen. Het was een jongen uit het AZC en hij ging achter de piano zitten en knalde er zo een prachtige prelude van Rachmaninov uit! De hele zaal was onder de indruk! Mijn broertje die normaal achter de piano zit voelde zich nog kleiner worden...Haha....Wat een geluid!.

  Het is zoals Michiel de dirigent het zegt: samen muziek maken is het allerleukste! Dus kom allemaal meespelen met het Gorcums Leerorkest!

  Raphael (12) - viool

  Het leerorkest heeft momenteel wel 34 leden!