MET ELKAAR
MUZIEK MAKEN
OP JE EIGEN NIVEAU

HET GORCUMS LEERORKEST

Of je nu al een paar jaar les hebt, of net een paar lessen hebt gehad, bij het Gorcums Leerorkest is plaats voor jou! Er zijn verschillende partijen, zodat je op je eigen niveau mee kunt doen. Gaat het hoogste niveau je goed af, dan is er de mogelijkheid om door te stromen naar het Symfonieorkest. Dit is wel afhankelijk van het instrument dat je bespeelt.

Het Leerorkest repeteert op vrijdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur aan de Dalemwal 15d in Gorinchem.

Bespeel je een strijkinstrument? Dan kun je altijd bij het leerorkest terecht. Voor blaasinstrumenten is er een wachtlijst. Wil je weten of er plaats is? Of gewoon een keertje komen kijken en meespelen? Vul dan onderaan deze pagina het contactformulier in!


home_jet_list2

Kosten

Een lidmaatschap bij het Gorcums Leerorkest kost €11,50 p/m.

CONCERTEN

Als leerorkest geven we regelmatig optredens. Op uitnodiging in bejaardentehuizen, voor het winkelend publiek in het Piazzacentrum, etc. Ook geven we ieder jaar, samen met het Gorcums Symfonieorkest een familieconcert. Hierbij maken we muziek rondom een verhaal of sprookje, waarbij ook een verteller en acteurs aanwezig zijn.

home_jet_list2

Klassieke muziek

We spelen vereenvoudigde versies van bekende klassieke werken. Bijvoorbeeld Symfonie nr. 9 van Beethoven. Maar ook bekende filmthema's, zoals The Lion King.

home_jet_list2

Popmuziek

De dirigent Michiel van Vliet herschrijft partijen van bekende popnummers, zodat ze voor orkest te spelen zijn. Bijvoorbeeld 'Hallelujah' van Leonard Cohen of Viva la Vida van Coldplay.

Lees hier de terugblik op ons laatste concert!
 
 

HISTORIE

Het leerorkest is opgestart in 2016 op initiatief van het Gorcums Symfonieorkest (toen nog Merwe Sinfonietta) en dirigent Michiel van Vliet. Dit initiatief kwam voort uit twee beweegredenen:

Ten eerste vinden we het belangrijk dat jongeren kennismaken met klassieke muziek. Tegelijkertijd wilden we een plek bieden waar beginnende musici muziek kunnen maken met elkaar. Omdat het leuk is en je er ontzettend veel van leert. Het leerorkest is dus niet specifiek voor jongeren.

Ten tweede is het instant houden van een amateurorkest niet makkelijk. De animo voor symfonieorkesten neemt af en dus ook het aantal leden. Hoe kun je dit beter opvangen dan door de nieuwe generatie zo vroeg mogelijk te enthousiasmeren? Na een aantal jaar leerorkest is het niveau van de meeste leden zo goed, dat ze kunnen doorstromen naar het symfonieorkest.